Algemene voorwaarden of een overeenkomst opstellen

Een goede overeenkomst opstellen kan behoorlijk lastig zijn. Klopt het juridisch allemaal? Is alles afgedekt? Hetzelfde geldt voor uw algemene voorwaarden. Hoe weet u nu of het allemaal klopt? Of u overal aan gedacht heeft? Het is namelijk heel belangrijk om goede overeenkomsten en algemene voorwaarden op te stellen. Daarmee beschermt u uw bedrijf, uw medewerkers en u beschermt uzelf als ondernemer.

Hulp bij overeenkomst opstellen

Wilt u een overeenkomst opstellen, maar heeft u geen idee waar u moet beginnen? Ik help u er graag mee. Heeft u al een contract opgesteld en wilt u weten of alles goed is afgedekt? Of heeft u zelf een overeenkomst van een andere partij gekregen en wilt u laten controleren of alles klopt? Ook daar help ik u mee. Ik leg u zowel bij het opstellen als bij het controleren in begrijpelijke taal uit wat er precies in de overeenkomst staat, zodat u zelf ook kunt controleren of u het eens bent met de inhoud en of u daarmee akkoord wilt gaan.

Algemene voorwaarden opstellen

Als u gaat ondernemen, is het verstandig om algemene voorwaarden te hebben, waarmee u uw bedrijf beschermt. U kunt in algemene voorwaarden heel veel laten vastleggen. Wanneer u mag factureren bijvoorbeeld of wat er gebeurt in geval van overmacht. Iedereen kan tenslotte ziek worden, u als ondernemer ook. En in uw algemene voorwaarden kunt u dingen vastleggen over bijvoorbeeld aansprakelijkheid en intellectueel eigendom. Maar als u geen juridische achtergrond heeft, kan dat nog best lastig zijn. Ik stel daarom graag uw algemene voorwaarden op. Als u zelf uw algemene voorwaarden heeft opgesteld of als u dat door iemand heeft laten doen die geen jurist is, dan help ik u ook graag. Ik controleer uw algemene voorwaarden om te beoordelen of het juridisch helemaal klopt en of u niets vergeten bent.

Privacyverklaring of een verwerkersovereenkomst opstellen

Een privacyverklaring is een document dat ik voor u op kan stellen en waarin u uw klanten of bezoekers informeert over welke persoonsgegevens u van hen verwerkt, met welk doel en hoelang u de gegevens bewaart. U bent wettelijk verplicht om deze partijen duidelijk te informeren. Er zijn een aantal verplichte eisen uit de AVG waaraan uw privacyverklaring moet voldoen.
Een verwerkersovereenkomst moet worden gesloten als de ene partij namens de andere partij persoonsgegevens verwerkt. Ik kan u uitleggen wat persoonsgegevens zijn en de overeenkomst voor u opstellen, indien dat noodzakelijk blijkt.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over het laten opstellen van overeenkomsten of algemene voorwaarden? Neem dan contact met mij op voor een vrijblijvend gesprek.